VNSU
Image default
Eten en drinken

Zo kun je de beste messenset scoren

Zo kun je de beste messenset scoren

De Beste messenset is voor iedereen wat anders. Ze zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. De ene set gebruik je voor het klaarmaken van het eten en de andere messen gebruik je weer tijdens het eten. Echter kunnen we je wel wat tips geven waar je op zou kunnen letten. Zo is het belangrijk voor de meeste mensen dat ze vaatwasserbestendig zijn. In dat geval moet je niet kiezen voor een houten handvat, want dit gaat vervormen of splijten wanneer je het wast op een hoge temperatuur zoals een vaatwasser. Daarnaast is het ook belangrijk dat de messen een goede dikte hebben. Hoe dikker ze zijn hoe meer weerstand ze geven en dan kun je het ook voor grovere groenten zoals pompoen gebruiken. 

Daarnaast is het ook wel belangrijk om een messenslijper in huis te hebben. Wanneer de scherpte van de messen afgaat kun je dit eenvoudig bijwerken. Over het algemeen zijn de Japanse messen het meest populair. Dit komt omdat ze uit een stuk worden geslepen en dus ook een vele langere levensduur hebben. Vaak wordt dit zelfs met de hand gedaan en daar kan geen een machine tegenop. Vaak is een vleesmes wat dunner als de rest. Dit omdat het vlees er zo ook niet aan blijft plakken en je dus ook fijnere stukjes kunt snijden.

Tips waar je op kunt letten volgens onze redactie

Bij de redactie vana 5top hebben wij een aantal handige tips voor het kopen van een messenset. Kijk goed naar het handvat want bijvoorbeeld hout en kunstof zijn toch wel materialen waar snel vuil tussen kan komen te zitten. Dit krijg je er vaak maar moeilijk uit en dat is niet zo hygiënisch. Een echt koksmes kenmerkt zich door een lang lemmet en dat is ook echt nodig voor het bereiden van sterren maaltijden.