VNSU
Image default
Eten en drinken

De lekkerste zalmgerechten!

Zalm is een vis die vaak geassocieerd wordt met de zomer, en dat vinden wij terecht! Door zijn frisheid is de zalm heerlijk te combineren met veel zomerse gerechten. Je kunt zalm op veel manieren bereiden, of zelfs helemaal rauw eten. De keuze is reuze, en in deze blog beschrijven we een aantal heerlijke zomerse gerechten met als hoofdingrediënt: zalm! Loop maar snel naar de winkel om verse ingrediënten en zalm te kopen!

Sushisalade met zalm en avocado

Ben je een grote fan van sushi en zou je dit het liefste ook thuis willen maken? Met deze heerlijke sushisalade hoef je geen moeite te doen met het perfect rollen van zeewier, het wordt je een stuk makkelijker gemaakt! Gooi alle ingrediënten die jij in je sushisalade wilt hebben bij elkaar, en klaar is kees! De sushisalade lijkt natuurlijk erg op een pokébowl, er verschillen slechts een aantal gerechten. Zo bevat een sushisalade niet standaard stukjes mango en sojabonen, waar een pokébowl dit wel heeft.

Taco’s met zalm en mango

Meer zomer dan met mango en taco’s wordt het niet! Combineer dit heerlijke Mexicaanse gerecht met zalm, koksmelk en rode kool voor het ultieme frisse gerecht dat ideaal is tijdens de warme zomerdagen. Net zoals bij de sushibowl kun je de taco’s aanvullen met ingrediënten naar wens.

Zalm met couscous en Ras el Hanout

Haal een heerlijk stukje Marokko in huis door dit gerecht te maken! Koop een stuk zalm mét huid in de winkel en bak deze crispy aan in de pan. Maak vervolgens een salade van couscous, tomaat, komkommer en feta kaas. Voeg als laatste Ras el Hanout toe, dit is een Marokkaans kruidenmengsel dat bestaat uit meer dan 20 specerijen! Gegarandeerd een smaakexplosie dus.

Broodje pulled salmon

Dit is hét ultieme gerecht op een heerlijke barbecue avond! Verras vriend en familie met deze heerlijke broodjes. Bak de zalm op de barbecue en toast de broodjes er ook even kort op aan. Voeg nog lekkere ingrediënten aan het broodje toe zoals een zelfgemaakte koolsalade voor extra frisheid of jalapeños voor meer pit!