VNSU
Image default
Dienstverlening

Ongelukken met elektra die het meest voorkomen

Bij werkzaamheden aan elektra wil je natuurlijk dat je dit zo goed mogelijk uitvoert, maar ook je eigen veiligheid is belangrijk bij werkzaamheden aan elektra. Elektriciteit zie je namelijk niet dus je weet ook niet altijd waar het wel zit en waar niet. Jaarlijks zijn er honderden ongelukken door elektra hieronder kan je dan ook een aantal ongelukken vinden die vaak voorkomen en waardoor ze het meest voorkomen. 

Waardoor ontstaan de meeste ongelukken?

Door slordigheid, kapotte onderdelen, slecht onderhouden onderdelen, weinig kennis en beschadigd gereedschap of apparatuur ontstaan veel ongelukken. Deze ongelukken zijn makkelijk te voorkomen door meer kennis op te doen en je tijd te nemen voor elektra werkzaamheden. Ook kan je meer aandacht besteden aan het apparatuur en gereedschap wat je gebruikt. Gebruik apparatuur en onderdelen van betere kwaliteit, je zal merken dat het langer meegaat en je minder ongelukken met elektra zal hebben. 

Wat zijn de gevolgen van een ongeluk met elektra?

Als je in contact komt met elektra dan zul je merken dat dit niet zo fijn is, je staat namelijk onder stroom dan. In contact komen met elektra kan de volgende klachten geven: Hoofdpijn, hartkloppingen, een hartstilstand, brandwonden, hartritmestoornissen, botbreuken en meer. Ook kan je dood gaan. Je wilt dit natuurlijk ten alle tijden vermijden. Een ongeluk aan elektra kan ook gebeuren als je niet in de buurt bent. Door een kapotte elektra draad kan er namelijk kortsluiting ontstaan, hieruit kan dan zelfs brand ontstaan. 

Ongelukken met elektra voorkomen

Als je ongelukken wilt voorkomen is het eerst handig om te weten dan ongelukken en storingen nooit volledig te voorkomen zijn. Wel kan je een gespecialiseerde en ervaren elektricien inschakelen die al je elektra aanlegt of vervangt. Ook kan je rekening houden met het apparatuur wat je wilt gebruiken en zelf niet klussen aan elektra, want ook hierdoor ontstaan er veel ongelukken.