VNSU
Image default
Rechten

Een professionele zedenadvocaat voorkomt fouten tijdens uw proces

In het proces rondom zedendelicten wordt gewerkt met andere principes dan in de meeste andere rechtszaken. Door de privésfeer waarin dergelijke delicten meestal worden gepleegd, worden aangiftes serieuzer genomen en is minder bewijsmateriaal nodig. Daardoor is de verdachte in deze zaken kwetsbaarder. Het is daarom belangrijk om direct een zedenadvocaat in te schakelen als u een zogenoemde ontbiedingsbrief – een uitnodiging voor verhoor – ontvangt. Het kantoor De Strafpleiters wordt gerund door twee professionele advocaten die alles weten over onder meer zedenzaken. Zij ondersteunen u bij alle stappen van het proces.

Het belang van het eerste verhoor

Tegen de tijd dat u een ontbiedingsbrief krijgt, heeft de politie vaak al uitgebreid onderzoek gedaan. Er is genoeg bewijs gevonden om u te verdenken van een zedendelict. Het kan gaan om allerlei delicten, zoals schennis van de eerbaarheid of het plaatsen van uw handen op ongewenste plekken van het lichaam van iemand uit uw persoonlijke of professionele kring. In de rechtszaak rondom een zedendelict is het kleinste beetje bewijs al genoeg om iemand te veroordelen. Daarom is het belangrijk dat u niet bijdraagt aan het bewijs tijdens uw verhoor. Om dat te verzekeren is het verstandig om de hulp van een professionele zedenadvocaat in te schakelen, zelfs als u onschuldig bent.

Een advocaat weet precies welke mogelijkheden er zijn

Als u de hulp inschakelt van één van de zedenadvocaten van De Strafpleiters, dan weet u zeker dat niets over het hoofd wordt gezien. Tot u met uw advocaat kunt praten, kunt u zich beroepen op uw zwijgrecht. In die tijd is het ook belangrijk dat u met niemand anders praat over hetgeen waarvan u verdacht wordt. Vervolgens bepaalt de zedenadvocaat samen met u het plan van aanpak. U wordt tevens ondersteund bij het verhoor. Tijdens de rechtszaak weet uw advocaat precies waarvoor ze moet pleiten. Uw zedenadvocaat weet bijvoorbeeld hoe ze een onvoorwaardelijke gevangenisstraf kan omzeilen, ondanks het hierbij geldende taakstrafverbod.

https://destrafpleiters.nl/