VNSU
Image default
Rechten

Specialist in interim advocaten mededingingsrecht

C-law beschikt over vakkundige interim advocaten mededingingsrecht. Het kantoor uit Amsterdam biedt hun service op afstand én in-house aan. De interim advocaat mededingingsrecht weet alles van mededingingsrecht en biedt hulp bij iedere consumentrechtelijk vraagstuk waarin de Autoriteit Consument & Markt-toezichthouder (ACM) een rol speelt.  Naast mededingingsrecht geeft het advocatenkantoor ook advies op andere vlakken. Vanwege het specialistische karakter roepen ondernemingen, andere advocatenkantoren, instellingen, organisaties en overheden vaak de hulp in van dit advocatenkantoor. Daarnaast richt de praktijk zich op diverse sectoren: van agri en health tot aan transport en logistiek.

Marktverdeling en misbruik machtspositie

De interim advocaat mededingingsrecht focust zich op zaken die draaien om marktverdeling en misbruik van de machtspositie. Een interim advocaat mededingingsrecht helpt bijvoorbeeld wanneer de concurrentie u benadeelt middels kartelvorming. U dient een claim in en de interim advocaat mededingingsrecht staat u met raad en daad bij. De zaken die het Amsterdamse advocatenkantoor uitvoert vallen onder het domein van toezichthouders als de ACM, de Nederlandse Voedsel & Warenautoriteit (NVWA), de Europese commissie, de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) en de Nederlandse zorgautoriteit (NZa). Het kantoor procedeert zowel bestuursrechtelijk als civielrechtelijk. De praktijk is actief in verschillende sectoren, met name in onderstaande:

  • Agri (food) en health
  • Industrie en retail
  • Technologie en innovatie
  • Transport en logistiek

Hét niche advocatenkantoor

C-law is hét niche advocatenkantoor om u te helpen met zaken die draaien om mededinging, compliance en consumentenzaken. Het kantoor heeft meer dan twintig jaar ervaring in huis, in zowel de internationale advocatuur als toezichthouder binnen het bedrijfsleven. Daarnaast beschikt het over een breed internationaal netwerk met allerlei topspecialisten. Omdat het advocatenkantoor zo gespecialiseerd is, zien klanten het vaak als een ideale aanvulling op andere kantoren. Regelmatig schakelen corporates hulp in. Het gaat dan om zaken zoals begeleiding van (inter) nationale kartelonderzoeken, commercial contracting en het opzetten of begeleiding van (corporate) compliance programma’s.