VNSU
Image default
Onderwijs

Wat kan je doen met een goede mode opleiding?

Door een aanvullende mode opleiding te volgen verdiep je jouw kennis van het vak. Dit is handig als je in de mode wilt gaan werken of daar al werkzaam bent en graag een stap hogerop wilt komen. Als filiaalleider of manager wordt er immers meer van je verwacht dan wanneer je verkoper bent. Maar ook steeds meer verkopers in de mode retail vinden het belangrijk dat zij hun klanten goed kunnen adviseren en volgen daarom een mode opleiding om hun kennis te verbreden. Een deel van de klanten in een modewinkel vindt het prettig als ze bij hun aankopen worden geholpen. Deze service kan jij bieden als je over de juiste competenties beschikt.

Goed advies geven wordt steeds belangrijker

Wil jij je onderscheiden met jouw modewinkel, dan moet je meer te bieden hebben dan alleen maar rekken met kleding. Er wordt steeds meer online gewinkeld, fysieke winkels maken moeilijke tijden door. Maar als je jouw klanten het gevoel geeft dat ze bij jou meer kunnen vinden dan alleen maar kleding die elders ook te koop is, dan is de kans groot dat je zaak floreert. Je kunt een goede mode opleiding volgen tot mode adviseur. Hierin leer je hoe je styling advies moet geven en doe je kennis op van assortimenten en textielsoorten. Je kan klanten hierna van goed advies voorzien, iets wat ze zeker zullen waarderen. Ook goed kledingadvies is vaak welkom, veel mensen weten niet dat een andere outfit hen ook heel goed staat omdat ze het lastig vinden om nieuwe dingen te proberen.

Welk instituut biedt een goede opleiding in de mode?

Ben je werkzaam in de mode branche en wil je jouw kennis verbreden? Volg dan een mode opleiding bij Detex Opleidingen. Zij bieden korte cursussen aan waar je in een paar dagen jouw kennis weer helemaal bijspijkert. Op de website vind je onder andere informatie over de cursus mode adviseur, maar ook deelopleidingen zijn te volgen of een cursus die zich richt op de verkoop van schoenen of sportkleding.

https://www.detex.nl/