VNSU
Image default
Onderwijs

Bespaar kosten met de cursus keuren elektrisch gereedschap

Met de cursus keuren elektrisch gereedschap bespaart u op de langere termijn kosten. Het is immers zo dat apparatuur die niet deugdelijk meer is wordt vervangen voordat er ongelukken mee gebeuren u het risico op gewonde medewerkers bespaart. Als een medewerker binnen uw bedrijf gewond raakt omdat hij met een apparaat moet werken dat niet deugdelijk is, dan kan het gebeuren dat u hiervoor aansprakelijk wordt gesteld en dat de Arbeidsinspectie u een boete oplegt. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Door een medeweker de cursus keuren elektrisch gereedschap te laten volgen zorgt u ervoor dat u een deskundige in huis heeft die alle apparaten kan meten en testen zodat gebreken tijdig worden opgespoord en verholpen.

Een cursus met een uitgebreide inhoud

Tijdens de cursus keuren elektrisch gereedschap leert u meer dan alleen maar hoe u een apparaat moet testen. U hoort ook alles over de NEN 3140. Dit is de norm die geldt voor de veiligheid van apparaten bij bedrijven. Hierin staan regels waar een apparaat aan moet voldoen en hoe dit moet worden gekeurd. Alleen als een elektrisch apparaat door deze keuring komt, mag het veilig worden gebruikt. Zo niet dan moet het worden gerepareerd of vervangen. Tot die tijd mag het niet worden gebruikt en dat moet ook duidelijk worden aangegeven om vergissingen te voorkomen. Als uw bedrijf voldoet aan de normen in de NEN 3140 is de kans op een bedrijfsongeval met een stuk elektrisch gereedschap een heel stuk kleiner.

Wanneer vindt de cursus keuren elektrisch gereedschap plaats?

Bij Omega Training & Inspectie kunt u zelf kiezen wanneer u de cursus keuren elektrisch gereedschap wilt volgen en waar u dat wilt doen. Deze cursus wordt namelijk op verschillende plaatsen in Nederland gegeven en dat gebeurt uiteraard op diverse data. Enthousiaste docenten, afkomstig uit de praktijk, behandelen de lesstof in slechts één dag. Ook dit is een voordeel, uw medewerker is slechts een dag afwezig en komt terug met een schat aan opgedane kennis waarmee hij direct aan de slag kan. De kosten voor de cursus bedragen 199 euro exclusief BTW. Na inschrijving ontvangt u hiervan uiteraard een bevestiging zodat u weet dat op de komst van een vertegenwoordiger van uw bedrijf wordt gerekend.

https://omegatraining.nl/